fbpx

Mókuskerékből wellness

Egy anya is ki tud égni

Ahogy szerintem sokan mások, én is szeretem és keresem a nem megszokott dolgokat. Miért is? Azért, mert ami kicsit más, az izgalmas, kihívást jelenthet, talán valamire megtanít, vagy éppen megnevettet és felpörget, netán erősít! Több, mint hat éve itthon vagyok. Pelenkát cserélek, etetek, foltos ruhákat sikálok, mondókázok, betakarok, jó éjt puszit adok… Bevallom, nem megy mindig ugyannyi odaadással! Ami egy ideje elkezdett zavarni! Miért nem megy? Hiszen imádom mind a négy gyermekemet és bármit megtennék, hogy ők jól érezzék magukat!

Időnként fel kell töltődni!

Férjemmel való beszélgetés után rájöttünk, keresnem kell olyan dolgokat, amik kizökkentenek ebből az úgynevezett mókuskerékből és helyre teszik a „wellnessemet”! És ha én jól érzem magam, akkor többet tudok adni a gyerekeknek és mindenki másnak! Összeraktuk! Nem egy tábla csokira vagy a nappaliban a játékok közt egy „Edzés otthon kezdőknek” c. videóra van szükségem! Hanem, ahogy már egy előbbi bejegyzésemben is írtam: Kell egy találkozás egy barátnővel, nem sportcipőben! Kell egy csak csajos est a kislányommal a plázában! Kell egy kávé az anyukámmal! Kell egy sport máshol! Kell egy whiskey-cola a teraszon a párommal! Azért a tábla csokinak vagy egy új ruhának is örülök, de a sok csoki után nem sokáig lenne jó az új ruhám!

Fontos a tervezés és a ritmus

Tudatosan be kell tervezni ezeket az eseményeket, naptárba beírni, mert különben tapasztalatom szerint egy idő után mindegyik elmarad! Most már megszokott, hogy péntek esténként anya sportruhában elrohan egy edzésre, és furcsa módon fittebben jön haza! Vagy mondjuk, elmegy néha „dolgozni” pár órára, mert egy újabb álom megvalósítása van folyamatban! 😉

Napi rutin kicsit másképp

A gyerekekkel töltött időben, a rutinos dolgokba is mindig próbálok valami újat belevinni! Például kicsit unom már, hogy ugyanazokat a meséket olvasom egy ideje esténként. De próbáljátok meg ugyanazt a mesét orrhangon elmesélni! Az tuti, hogy nem mély álomba, hanem nagy kacagásba szenderíti a gyerekeket!  Vagy a nagy harcok az esti rendrakással? No de, ha azt mondom Jankának, hogy „Szőrös játékok a helyetekre menjetek!”- máris pakolja a plüssöket. Vilinek pedig azt mondom, hogy „Keresd meg az összes játékot, amelynek négy kereke van!”- akkor biztosan csak a kitörött kerekű sportautója marad elől!

Először egyedül négy gyerekkel egy teljes napon át

Számomra most nyáron nagy dolog volt az is, hogyan tudok egy teljes napot egészen altatásig egyedül négy gyerekkel levezényelni! Kihívásként tekintettem a dologra, ez máris inspirációt adott! A jó idő adott volt sétára, ikrek a babakocsiban, nagyobbak valami kétkerekűvel! Ma nem törődöm a reggeli utáni romhalmazzal; ma igenis kettő-kettő mesét választhatnak a nagyok este, ha tekintettel lesznek arra, hogy egyedül vagyok velük és kevesebb odafigyelés jut nekik! Ma nem számít, ha nem lesz időm Janka haját befonni (max az enyém lesz „befonva”, ha mindent tökéletesen meg akarok csinálni). Ma mindenképpen azon leszek, hogy egy időben aludjon a négy gyerek ebéd után, és összekapjam magam, hiszen a nap még hosszú lesz! Ma este a kedvenc vacsorájukat kapják, nem kísérletezek újjal! Ma este nem számít, ha úszik a fürdő a nagyok búvárkodásától, legalább jót játszanak, míg a kicsiket rendezem! Elmondhatom nagyon jól sikerült az a nap! Barátnőim unszolására bevállaltam Kresz parkban is két órát gyerekkel! Erre való felkészülés is már nem a megszokott volt, hiszen ritkán indulok útnak egyedül autóval a négy gyerekkel, mert azért négyet összeszedni, berakni, az úton szórakoztatni, ikerkocsit kirámolni stb. Röviden összefoglalva, a jó dolgok a komfort zónádon kívül történnek!