fbpx

Neked mennyit ér egy átaludt éjszaka?

anya babával 4babies tipegő hálózsákban

Neked mennyit ér egy átaludt éjszaka? Számomra felbecsülhetetlen. Nincs is annál jobb, mint egy kipihent édesanya. Én egy dologgal: a legjobb tipegő hálózsák kiválasztásával tudok hozzájárulni ahhoz, hogy jól teljenek az éjszakáitok. Igyekeztem összefoglalni röviden a legfontosabb tudnivalókat a 4babies tipegő hálózsákokról. 

A tipegő hálózsák előnyei

baba ül 4babies tipegő hálózsákban
Egyrétegű tipegő Fotó: Molnár Arnold

A tipegő hálózsákot az izgő-mozgó babáknak ajánlom, akik már sokat mocorognak, fel tudnak állni, és nem szeretnek a hálózsákba „beletekeredni”.

Az egyedi 4babies tipegő hálózsák

A 4babies tipegő hálózsákot egyedi összeállításban is kérheted. Nincs más dolgod, mint a webshopon összekattintgatni, hogy milyen méretben, milyen mintával, milyen lábszárral és milyen vastagságban szeretnéd kérni egyedileg nektek készült tipegő hálózsákotokat. Sőt! Az egyedi kérések rovatba írhatsz olyan információkat, amivel még tökéletessé alakíthatjuk nektek a tipegőt. De lássuk, miben különleges a 4babies tipegő hálózsák:

A kivitel.

Alapvetően mintás anyagokat használunk, amelyek bájosak, kedvesek, némelyik kifejezetten unisex, így bátran választhatjátok kislánynak vagy éppen kisfiúnak. Célom, hogy a gyerekek örömmel bújjanak bele minden este ezekbe a hálózsákokba, és aztán reggel harc legyen annak levétele. Hehe… A mintás anyagaink Európában készülnek. Gondosan kiválogatott minták, amelyekkel gondoltunk a pici babáktól kezdve egészen az öt-hat éves „nagyokra”. Az anyagok színükből nem engednek, sokszori mosás után sem fakulnak meg a minták. Nyugodtan berakhatjátok szárítógépbe is ezeket a tipegőket, hiszen minden anyagot beavatok varrás előtt, így méretük már nem változik első mosás ill. szárítás után. A tipegőket vállnál két-két patenttal készítjük. A tipegő vállrészét merevítő közbéléssel varrjuk, így biztosítva azt, hogy ne szakadjanak ki a patentok.. Cipzárt nem varrunk, anélkül is könnyen babára adható ez a hálózsák típus. Alul pedig hosszú passzét használunk, amelyek feszes, hogy ne csússzon fel a gyerkőc lába szárán. Továbbá a hosszú passzét fel-lehajtva sokáig kihasználható egy méret. Az anyagok pedi mind Ökotex 100 Class I. tanúsítvánnyal rendelkeznek.

kislány mesét olvas 4babies tipegő hálózsákban
Ezekben a tipegőkben bármit lehet csinálni. Foto: Porkoláb Edit

A tipegők „vastagsága”.

Szóval milyen vastagságban válasszál tipegőt? Ez nagyrészt két dologtól függ: 1.Milyen gyermeked hőháztartása/ vérmérséklete. 2.Milyen a szobátok hőmérséklete éjszaka. Három választási lehetőség van. 1.Kérheted a tipegőt egy rétegben (anyagösszetétele: 95 % pamut 5% elasztán). Ebben az esetben egy vékony szabadidő vastagságú anyagot képzelj el, ezt kifejezetten meleg szobába ajánlom. Vagy azoknak a babáknak, akik izzadósak, nem szeretnek ”melegen” öltözni, vagy anyával összebújva alszanak. A tipegő alá elfér egy body, vagy éppen egy hosszú ujjú póló, de még egy vékony nadrág is – ha szükséges. 2-es számú választási lehetőség: egy bébiplüss béléssel varrjuk össze a mintás anyagot, ennek a plüss bélésnek az anyag összetétele 80% pamut 20% műszál. Tulajdonképpen a műszál réteggel nem érintkezik itt sem a baba bőre, így biztosíthatom, hogy igazán komfortos viselet ez a bélés. Ezt a vastagságot 22-24 fokos szobában javaslom. 3-as számú választási lehetőség: a meleg vastag pamut béléssel ellátott tipegő itt egy nagyon vékony préselt vatelin réteg is része a bélésnek, az anyagösszetétele 90% pamut és 10% műszál. Ezt azoknak a babáknak illetve anyukáknak ajánlom, akik kifejezetten meleg hálózsákot szeretnének. Fontos megemlítenem azonban, hogy ezek a hálózsákok sem „paplanvastagságúak”. Úgy gondolom azokban a babák, s gyerekek nem tudnak igazán jól aludni, nehéz benne a mozgás, nem tartom kényelmesnek az extra vastag hálózsákokat. Én annak a híve vagyok, hogy adjunk inkább a hálózsák alá több réteget, ha szükséges. 19-22 fokos szobába javaslom ezt a hálózsákot.

Azt javaslom, figyeld babádat.

Ha éjszaka sokszor megébred, lehet hogy fázik vagy éppen melege van. A többszöri pisilés/bepisilés is lehet annak a jele, hogy nem elég meleg az öltözéke. Biztosan azt is észreveszed, ha fordítva van ez. Például én a hűvös éjszakákon zoknit adtam a gyerekekre. De minden reggel a kiságyból kidobva találtam azokat, pár hétig próbálkoztam, aztán rájöttem, nem kell nekik, anélkül komfortosabb.

kisfiú 4babies tipegő hálózsákban alszik
A legkomfortosabb hálózsák a jó alváshoz. Fotó: Hornyák Emőke

Szeretném, ha megtalálnád nálunk a tökéletes tipegőt, és hosszú, nyugodt éjszakákat kívánok hozzá! Bármilyen kérdésed van tipegőinkkel kapcsolatban, keress minket bátran! Mi azért vagyunk, hogy a számotokra a tökéletes „vastagságot” és méretet megtaláld. Hidd el, ha jól választasz, akár egy éven át is nyúzhattok egy tipegőt. Erre a legjobb bizonyítékok az én fiaim. Garantáltan hosszúéletű tipegőt kapsz tőlünk, amelyet több hónapnyi nyúzás után is újszerűen tehetsz el a kistesónak. Vagy nyugodt szívvel adhatod tovább, mert kifogástalan lesz állapota.

Garancia

A fazont, anyagokat, mintákat a gyermekeimmel szerzett tapasztalat mellett sok vásárlói vélemény és visszajelzés alapján terveztem és tervezem.   Jó válogatást! Megnézem a tipegő hálózsákokat.

További blogok: